Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ροζ Πανσέληνος επίδραση πολιτική


Ροζ Πανσέληνος επίδραση πολιτική

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 12 Απριλίου 2025, 5:22 μ.μ., φτάνοντας στο αποκορύφωμά της στις 23 μοίρες και 19 λεπτά του Ζυγού.

Ο Ζυγός, ως ζώδιο του αέρα που κυβερνάται από την Αφροδίτη, δίνει έμφαση στην ισορροπία, τις σχέσεις, τη δικαιοσύνη και την αρμονία. Στις 23 μοίρες, αυτή η Πανσέληνος, υποδηλώνει ένα κρίσιμο σημείο καμπής σε θέματα οικονομίας, ενέργειας, εξοπλισμού, συνθήκες διαβίωσης, καθώς κυβερνά θέματα 6 οικου και σαφώς από την Αφροδίτη.

Η «ροζ» όψη αυτού του φεγγαριού μπορεί να συνδεθεί συμβολικά με τον κυβερνήτη του Ζυγού, την Αφροδίτη, η οποία κυβερνά την αγάπη, την ομορφιά, την αρμονία και την αισθητική. Ένα ροζ φεγγάρι με αυτή την έννοια μπορεί να δώσει έμφαση σε θέματα συναισθηματικής σύνδεσης, ομορφιάς στις σχέσεις και την ανάγκη για ισορροπία, αλλά με την πρόσθετη ένταση της αντίθεσης της πανσελήνου και των συγκεκριμένων όψεων που έχετε περιγράψει.

Η πανσέληνος από τον 8 οικο, σε συνοδο με τον Υπ. Ζευς στις 24 μοιρες του ιδίου ζωδίου είναι ιδιαίτερα ισχυρός και μετασχηματιστικός. Φαίνεται να δίνει ένα ισχυρό πλήγμα στα θέματα που μας απασχολούν τα τελευταία 5 χρονια πολύ έντονα. Μας ζητά να συμβιβάσουμε την ανεξαρτησία με τη συνεργασία ή τις προσωπικές επιθυμίες, ειδικά όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις. Όταν έχεις μια πολύ στενή αντιθεση προς τον Χείρωνα (0,19), και ένα τετράγωνο προς τον Αρη(έστω και με 4,35 μ διαφορά) τα πράγματα είναι δύσκολα για καιρό και θα υπάρχουν μεγάλες εντάσεις σε πολεμικά θέματα και εξοπλισμού αλλα και οικονομίας. Η πανσέληνος σε συνοδο με τον Ζευς είναι η αμέσως επόμενη οψη, (1,27)

 Η Πανσέληνος είναι αρκετά σκληρή. Δημιουργεί προβλήματα επιπλέον με την ακίνητη περιουσία και την οικονομία, ενώ την ιδια ημέρα η Αφροδίτη κλείνει τον ανάδρομο κυκλο της και ο Ερμής εχει ήδη επιστρέψει σε ορθη πορεία από τις 7/4/2025.

Ο Υπ. Ζεύς στις 24 μοίρες του Ζυγού, μόλις μία μοίρα από την Πανσέληνο, εχει μεγάλη σημασία καθώς η επιρροή της είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και επιβλητική.

Είναι ένα Pink Moon ..Ροζ φεγγάρι, εάν αυτό το κάνει πιο εντυπωσιακό, αλλα είναι μια Πανσέληνος του Αυγού και με αυτόν τον τρόπο ξεκινά και η μεγάλη Εβδομάδα!

Θα μπορούσε να συμβολίζει μια ισχυρή ώθηση προς τη δικαιοσύνη, τη διπλωματία ή την ηγεσία μέσα στις διεθνής σχέσεις. Θα μπορούσε να φωτίσει ζητήματα δυναμικής ισχύος στις συνεργασίες, ευαισθητοποιώντας ποιος έχει εξουσία ή πώς διαπραγματεύεται η εξουσία. Σημαντικά μυστικά θα έρθουν στο φως καθώς η Sedna εισήλθε στους Δίδυμους (πληροφορίες). Αυτό θα μπορούσε να δοκιμάσει ιδιαίτερα τις οικονομικές ισορροπίες – δυνάμεις που διεκδικούν τον έλεγχο ή να γινει μια αποκάλυψη μιας μεγάλης συγκάλυψης. Η σύνοδος ισχυροποιεί ,για παράδειγμα, τον γενέθλιο Ερμη του Πούτιν στις 23 μοιρες Ζυγού, για περισσότερες αλήθειες, ότι «το Βερολίνο έχει ουσιαστικά αποφασίσει την στρατιωτικοποίηση της οικονομίας χώρας, αλλά ενδεχομένως και κάτι άλλο να έρχεται μαζί με αυτό.»

Γαλλία, Σουηδία και Πολωνία έχουν μοιράσει ήδη, εγχειρίδιο επιβίωσης σε κάθε νοικοκυριό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως ο πόλεμος. Σε αυτή την κατεύθυνση δείχνει να κινείται και η Γερμανία, όπως δείχνουν και τα εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων!

Επίσης η δύσκολη οψη Αφροδίτης/Κρόνου και το focus της ευθυγράμμισης στον 2 οίκο, μόνο ευχάριστο γεγονός δεν αποτελεί και σίγουρα δεν προαναγγέλλει θετικά νέα οσο αφορά το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία. Θα μπορούσε πριν το Πάσχα, να σκορπίσει τον πανικό στην Δυτική πλευρά της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καθώς το μεγαλύτερο μερος των πλανητών συσσωρεύονται ενεργειακά στον 2 οίκο! Ο δεύτερος δεκανος του Ζυγού , εχει απειλητικές διαθέσεις και είναι εξαιρετικά εύθραυστη.

Βέβαια, τελευταία ενημέρωση, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα τις λίστες και τους δασμούς που επιβάλλει παγκοσμίως! Και όλη αυτή η συγκέντρωση ενέργειας στον 2 οικο της πανσελήνου προβλέψει οικονομικό σεισμό αλλα και μια μεγάλη μετάβαση στην νέα οικονομία καθώς αυτό γίνεται μεσω του κύκλου Δια/Ουρανού.

Η Ημέρα Απελευθέρωσης ήρθε στις αρχές Απριλίου, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα σπάνιο και ισχυρό «Yod» μεταξύ Ουρανού/ Αφροδίτης/ Κρονου/Zeus, του «Μεγάλου Απελευθερωτή», με τον πρώτο να συνεχίζει να διασχίζει τον Ταύρο, τον Κρόνο στους Ιχθείς και τον «εμπορικό πόλεμο» του Ζευς που είναι ανάδρομος στις 24° Ζυγού, τον οίκο του εμπορίου. Ο Πρόεδρος Τραμπ θέσπισε μια τολμηρή επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας και των δασμών κάτω από αυτήν τη διαμόρφωση "Finger of God"(Δάκτυλος του θεού) τον οποίο ενσαρκώνει στις ΗΠΑ. Αυτή η τολμηρή επαναφορά που σημαίνει ότι η Αμερική απελευθερώνεται.
«Ο δασμός είναι ένα όμορφο πράγμα, αλλά δεν είναι καλό επικοινωνιακά. Πρέπει να φτιάξεις την εικόνα. Σταματάς πολέμους με τους δασμούς», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News, σε απόσπασμα που αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις του.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι με τον Άρη στο ζώδιο του Καρκίνου της Αμερικής, σε ευεργετική όψη «τρίγωνο» προς τον Κρόνο, βλέπουμε τον Τραμπ να αγωνίζεται για το έθνος του με τρόπο που να δημιουργεί μια δίκαιη και ισορροπημένη νέα τάξη στο παγκόσμιο εμπόριο και του πλούτου.

Σήμερα, η Αμερική βλέπει το ευεργετικό πρόσωπο του Κρόνου καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι αμοιβαίοι δασμοί. Κάποιοι θα πουν ότι αυτή η επαναστατική ενέργεια θα βλάψει τους καταναλωτές των ΗΠΑ με αυξημένο κόστος αγαθών, ενώ αγνοείται το γεγονός ότι η Αμερική κάποτε απολάμβανε ένα τεράστιο πλεόνασμα πλούτου από την είσπραξη των δασμών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για ένα θαρραλέο οικονομικό σοκ από την πλευρά του Τραμπ. Εάν οι ξένοι παραγωγοί δεν πουλήσουν εκεί, οι οικονομίες τους θα καταρρεύσουν, επομένως θα πρέπει να πληρώσουν και αν αυξήσουν τις τιμές, αναμφίβολα θα προκύψουν νέες εγχώριες εναλλακτικές μέσω της λειτουργίας των οικονομικών δυνάμεων.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Τραμπ θέλει η ξένη βιομηχανία να έρθει στην Αμερική για να παράγει και αν το πετύχει, γλιτώνει τους δασμούς, ένα σχέδιο που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ και την οικονομική υγεία του έθνους. Καλο θα είναι να τα "πάρετε τα χάπια" σας, ειδικα η Ευρωπη, όσο τίθεται σε ισχύ το φάρμακο οικονομικής θεραπείας. Η Ημέρα της Απελευθέρωσης είναι φυσικά ένα στρατηγικό βήμα προς τη μείωση και τελικά το τέλος της φορολογίας εισοδήματος στις ΗΠΑ. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που θα ξετυλίγεται προφανώς μπροστά στα μάτια όλων, σταδιακά. Η Ημέρα Απελευθέρωσης θα οδηγήσει σε περισσοτερες φορολογικές απελευθερώσεις στο μέλλον, όπως σίγουρα ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του μέλλοντος αλλα και της επανάστασης.Το ιδιο ισχυει και για τονΠλουτωνα στον Υδροχοο που ηταν στον 8 οικο των ΞΠΑ κατα την Ημερα Απελευθερωσης!

Και αυτό ήδη ξεκίνησε από τον Μισσισσιπή, στις 29 Μαρτίου, 2025, σε περιπτωση που τα ελεγχομενα ΜΜΕ εχασαν την λεπτομερεια των ημερων.

Τωρα, βεβαια η επιλογη του Μισσισσιπη ισως να μην ειναι τυχαια,διοτι, κατά το παρελθόν θεωρούνταν ως το άτυπο σύνορο της «Άγριας Δύσης», η οποία παραδοσιακά οριοθετείται μεταξύ του ποταμού Μισισίπι και των Βραχωδών Ορέων. Το όνομά του στη γλώσσα των Ινδιάνων σημαίνει "ο πατέρας των νερών". Ο Μισσισσιππής είναι άγριος ποταμός, που ποτέ δεν κατάφεραν να δαμάσουν οι άνθρωποι. Οι πλημμύρες του σκεπάζουν πάντα μεγάλες εκτάσεις και τα διάφορα έργα, που έχουν σκοπό να τον τιθασεύσουν, αποτυγχάνουν πάντα μπροστά στη δύναμη του.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η φράση του Αμερικανού αξιωματούχου Τζον Κέιν, δείχνει πως οι ΗΠΑ στρέφονται προς τον πολιτικό ρεαλισμό, την Realpolitik και τείνουν να εγκαταλείψουν τον ρόλο του παγκοσμίου «χωροφύλακα», προκειμένου να συνέλθουν οικονομικά και να συμμετέχουν στην νέα εποχή ενός πολυκεντρικού κόσμου, λύνοντας τις διαφορές με διπλωματικά-οικονομικά μέσα.

Αυτό από μόνο του συνιστά την κορυφαία γεωπολιτική αλλαγή του 21ου αιώνα, στον πλανήτη είναι γεγονός.

Κάτι άλλο σημαντικο που συμβαίνει αριθμολογική είναι ότι μεταφερόμαστε από το 6 στον μυστηριακό αριθμό 7 μέχρι το τέλος Απρίλιου.

Ο Χείρωνας, γνωστός ως ο «πληγωμένος θεραπευτής», στον Κριό στις 22-23 μοίρες ,(φτάνει τις 22 μοίρες 59 λεπτά του Κριού μέχρι τις 12 Απριλίου σε cazimi με τον Ήλιο, σύμφωνα με τα δεδομένα) σε άμεση αντίθεση και τον Υποθετικό Ζεύς δημιουργεί μια τεταμένη, πολωτική δυναμική στον άξονα Κριού-Ζυγού. Όλα οσα συμβαίνουν τώρα η κορύφωση θα γινει την περίοδο της πανσελήνου. Είναι ένα είδος οικονομικής δικαιοσύνης!

Φαίνεται λοιπόν ότι θα αφήσει το ισχυρό αποτύπωμα της, και η Ουρανιαν μας δίνει τα εξής

Ισχυρά ή έντονα συναισθήματα - Υποχρεωτικές αλλαγές που επηρεάζουν τις αλληλεπιδράσεις-Αύξηση των μειονεκτημάτων που σχετίζονται με την εργασία - Αυξήσεις που σχετίζονται με την ανεργία - Ελλιπής δημιουργικότητα ή επινοητικότητα - Πολλή αδράνεια - Πρόκληση εκτεταμένων ζημιών ή βλαβών - Πολλές φρικαλεότητες – κάποιοι που παρασύρονται από τη μαγεία

Σοβαρές ή κρίσιμες ανησυχίες στις δημόσιες αλληλεπιδράσεις - Κελάρια, υπόγεια ή απομονωμένα περιβάλλοντα - Υποβαθμισμένες περιοχές - χρειάζονται διόρθωση ή αποκατάσταση - Βρωμιά ή ρύπανση σε δημόσιους χώρους - Ανησυχίες για φόβους παντού γύρω

Ο Χείρωνας στον Κριό μιλάει για πληγές που σχετίζονται με την ταυτότητα, την αυτονομία και το θάρρος να επιβληθεί. Απέναντι από την Πανσέληνο στο Ζυγό, υποδηλώνει ότι ο φωτισμός των σχεσιακών θεμάτων μπορεί να φέρει στο φως προσωπικές ανασφάλειες ή πληγές του παρελθόντος. Η παρουσία του Ζευς στο μείγμα θα μπορούσε να μεγεθύνει αυτή την ένταση, καθώς η εξουσιαστική του ενέργεια μπορεί να συγκρουστεί με την ευπάθεια του Χείρωνα, προκαλώντας ερωτήματα, φόβο, μεγεθύνοντας την πληγή. Η πανσέληνος είναι σταθμός για την Ελληνική Μεταπολίτευση, μετα το 1974, καθώς είναι σε απόλυτη συνοδο με τον γενέθλιο Ουρανο της στον Ζυγό, που απαιτεί την ανατροπή και την δικαιοσύνη. Για πρώτη φορα μετα από χρονια, ενεργοποιείται το στοιχείο του Ζυγού στον χάρτη της που προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική στα γεγονότα.

Η Πανσέληνος στο Ζυγό επιδιώκει φυσικά την ισορροπία, ειρήνη και δικαιοσύνη, αλλά η επιρροή του Ζεύς, μπορεί να ωθήσει για μια πιο τολμηρή, σχεδόν βασιλική διεκδίκηση δικαιοσύνης ή ελέγχου, ενώ ο Χείρωνας σε αντίθεση απαιτεί προσοχή σε βαθύτερες πληγές όπως θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής.  

Ακόμα και οι διεθνής σχέσεις και εγχώριες θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα σημείο καμπής όπου οι αγώνες εξουσίας ή οι ανισορροπίες γίνονται αναμφισβήτητες, αναγκάζοντας επανπροδιορισμό. Η παρουσία του Ζεύς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πάρουν θέση, αλλά ο Χείρων υπενθυμίζει ότι θα είναι μια δύσκολη ίσως και μια τραυματική διαδικασία. Ο Ζυγος εδώ δημιουργεί δυσφορία και αστάθεια και ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξει πτώση πολιτικού προσώπου ή να εκδιωχθεί εντελώς. Κατά κάποιο τρόπο, είμαστε στην αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων και μυστικών, πληροφοριών που θα ασκηθούν πολιτικές διώξεις.

Οι ιστορίες της Γουάλις Σίμπσον και της Μαρίας Αντουανέτας και άλλων που είχαν την γενέθλια σελήνη τους εδώ, αντηχούν σε αυτό το θέμα: παράνομοι, αντιήρωες και εκείνοι που ανεβαίνουν ψηλά μόνο για να αντιμετωπίσουν την εξορία.

Η αντίθεση Χείρωνα υποδηλώνει ότι η θεραπεία δεν προέρχεται από την αποφυγή συγκρούσεων, αλλά το αντίθετο, και μάλιστα όταν στο μείγμα αυτό προστίθεται και η φωτιά του Κριου. Είναι ένα κάλεσμα μεγάλης δράσης και αφύπνισης. Αν νομίζουν κάποιοι ότι ο Υδροχόος δεν έχει συναίσθημα, σας πληροφορώ ότι η φωνή του αέρινου στοιχείου, Ζυγος-Υδροχόος-Δίδυμος και φωτιάς μαζί, αποτελούν την ισχυρότερη φωνή, όταν πρόκειται για δικαιοσύνη και ελευθερία, αξίες αδιαμφισβήτητες στο πέρασμα των αιώνων.

Αν ο Ζευς συμβολίζει την ηγεσία, αυτή η Πανσέληνος μπορεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο ασκείτε αυτή ή ανταποκρίνεται ο κόσμος προς στην εξουσία- ενώ ο Χείρωνας προκαλεί ανασφάλειες. Θα μπορούσε να είναι ένα δραματικό, αλλά και φωτεινό γεγονός ταυτόχρονα, μέσα από την διαφώτιση της απελευθερωτικής ευθυγράμμισης Ιχθύων/Κριου. Οι εξελίξεις στην Γαλλία, με την εκδίωξη της Λε Πεν, να ακουμπά τον Βόρειο Δεσμο της Γαλλίας, θα φερει δραματικές πολιτικές εξελίξεις, θα δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή πολιτική κρίση με τον Πωσειδωνα και τον Κρονο στον Κριό, στον 10 οικο της χώρας, δυστυχώς, για μεγάλο χρονικο διάστημα.

Οι Πανσέληνοι συχνά σηματοδοτούν αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού, συναισθηματικές κορυφώσεις ή σημεία καμπής στις κοινωνικές τάσεις, με την επιρροή του Ζυγού να επικεντρώνεται στη δικαιοσύνη, τη διπλωματία, τις συνεργασίες και την ισορροπία. Στην προκείμενη περίπτωση, κανείς δεν ειναι καλύτερος. Όλοι τους έχουν καταχραστεί την εξουσία και χρήμα, χειραγωγήσει την δημοκρατία.

Η Πανσέληνος αναδεικνύει την ένταση σε συλλογικό επίπεδο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως μια κρίσιμη στιγμή στις διεθνείς σχέσεις και την οικονομία – σκεφτείτε ότι οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, οι συνθήκες δοκιμάζονται ή οι δημόσιες συζητήσεις για τη δικαιοσύνη βράζουν. Ο κυβερνήτης του Ζυγού, η Αφροδίτη, δίνει έμφαση στην αισθητική και τις κοινωνικές αξίες, οπότε μπορεί να δούμε πολιτιστικά ή νομικά ζητήματα – να δούμε την δράση κινημάτων - να γίνονται πρωτοσέλιδα. Η αντίθεση στον Κριό, που κυβερνάται από τον Άρη, υποδηλώνει συγκρούσεις και επιθετικότητα, ενδεχομένως κλιμακώνοντας τις εντάσεις σε συνεχιζόμενους πολέμους ή πολιτικές αντιπαλότητες.




Δεδομένης της ημερομηνίας, μετα από την ηλιακή έκλειψη στον Κριό στις 29 Μαρτίου, η οποία μπορεί να έχει ήδη, όπως βλέπουμε, προκαλέσει αποδιοργάνωση παγκοσμίως. Θα μπορούσε στη συνέχεια να λειτουργήσει ως βαλβίδα απελευθέρωσης, φωτίζοντας τις συνέπειες αυτών των προηγούμενων αναταράξεων. Αναμένετε δημόσιες αντιδράσεις σε αποφάσεις ηγεσίας, ογκώδης διαμαρτυρίες που απαιτούν ισορροπία ή δικαστικές αποφάσεις υψηλού προφίλ. Οικονομικά, η επιρροή της μπορεί να προκαλέσει παρορμητικές κινήσεις ή διαφωνίες σχετικά με τους πόρους και την ενέργεια.

Οι πανσέληνοι συχνά συσχετίζονται με αυξημένη ατμοσφαιρική πίεση ή παλιρροιακά φαινόμενα. Στον Ζυγό, ένα ζώδιο του αέρα, μπορεί να δούμε θυελλώδεις συνθήκες ή καταιγίδες.

Θα προκαλέσει οικονομικό και πολιτικό σεισμό, θύελλά αντιδράσεων που θα κορυφωθεί.

Η συνοδος με την Spica είναι ένα από τα φωτεινότερα και πιο ευεργετικά αστέρια, που συνδέεται με λαμπρότητα, επιτυχία και προστασία. Σε σύνοδο με την Πανσέληνο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια «χρυσή στιγμή» για πνευματικά ή καλλιτεχνικά επιτεύγματα - σκεφτείτε μια σημαντική ανακάλυψη στην επιστήμη, ένα διάσημο πολιτιστικό γεγονός ή έναν ηγέτη που κερδίζει την εύνοια μέσω της σοφίας του. Μαλακώνει την πιθανή αναποφασιστικότητα του Ζυγού με μια υπόσχεση ανταμοιβής για την προσπάθεια.

Περίπου με 1 μοίρα μακριά, ο Αρκτούρος, φέρνει έμπνευση, φήμη και πρωτοποριακή ενέργεια. Είναι ένα αστέρι εξερευνητών και καινοτόμων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για τολμηρή διπλωματία ή νέα κοινωνικά πλαίσια, αν και η έντασή της θα μπορούσε επίσης να τροφοδοτήσει ανήσυχα δημόσια κινήματα ή υπερβολικές φιλοδοξίες. Είναι ένα αστέρι υψηλών επιτευγμάτων, αλλά προειδοποιεί ενάντια στην ύβρη, ένα πολύ συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρονια. Οι στενές δύσκολες όψεις με τον Ουρανο και Κρονο, καλεί να δείξουμε ψυχραιμία  και υπευθυνότητα, πράγμα δύσκολο, με αυτοπεποίθηση, συνέπεια και σταθερότητα. Η εξαπάτηση θα έρθει στο φως. Η πανσέληνος δείχνει ανησυχία έντονη και απροβλεψιμοτητα. Ξαφνικές αλλαγές ή απροσδόκητα γεγονότα θα μπορούσαν να μας κάνουν να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Πρέπει να υπάρχει ευελιξία.

Οι απλοί άνθρωποι να έτοιμοι να κάνουν στροφή – χωρίς να εγκαταλείψουν το βασικό τους όραμα. Θα υπάρξει  μια τολμηρή έκπληξη. Το κλειδί είναι η ισορροπία: να ξέρεις πότε να συμβιβάζεσαι και πότε να εκπλήσσεις.

Μαζί, υποδηλώνουν μια συλλογική διάθεση αισιοδοξίας και δημιουργικότητας, που μετριάζεται από την ανάγκη να αποφευχθεί η υπερβολική αυτοπεποίθηση. Τα έθνη ή οι ηγέτες μπορεί να απολαμβάνουν μια στιγμή δόξας (Spica) ενώ πιέζουν τα όρια (Αρκτούρος), αλλά η αντίθεση στον Κριό / Χείρωνα θα μπορούσε να εκθέσει υποκείμενα ελαττώματα ή πληγές εάν η ισορροπία γείρει πολύ μακριά.

Αλλα αυτή η Πανσέληνος αποτελεί μέρος ενός ισχυρού μπούμερανγκ Yod, ενεργοποιώντας το εξάγωνο Κρόνου-Ουρανού (0,33 λ) που θα φτάσει στην ακρίβεια στις αρχές Απριλίου και θα αντηχεί καθ 'όλη τη διάρκεια του 2025 και του 2026. Προς το παρον,εχουμε ένα Yod. Ο Ουρανός, χορεύοντας κοντά στο δαιμονικό αστέρι Algol, υποδηλώνει μια συλλογική εμμονή με την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και τα ψηφιακά νομίσματα. Αυτό είναι τόσο συναρπαστικό αλλα και αρκετά ανησυχητικό - μια στιγμή για να αναρωτηθούμε πού η καινοτομία βελτιώνει τη ζωή και πού αρχίζει να μας σκλαβώνει. Αυτή η αρμονική όψη επιτρέπει στην καινοτομία να συμβαδίζει με την παράδοση. Η αλλαγή συμβαίνει, αλλά μέσω στοχαστικής αναμόρφωσης. Αυτό που κάποτε θεωρούνταν ριζοσπαστικό γίνεται μέρος της νέας κανονικότητας. Αυτή είναι η εξέλιξη χάος - μια στιγμή για να φέρουμε φρέσκες ιδέες σε καθιερωμένα πλαίσια και να εκσυγχρονίσουμε αυτό που δεν εξυπηρετεί πλέον.

Η Πανσέληνος είναι σε πολύ στενή συνοδο με την Νέμεσις στον 8 οικο, (Θεία Τιμωρία και Αποκατάσταση οικονομικής Δικαιοσύνης). Η Νέμεσις, η θεά της τιμωρίας, διασφαλίζει ότι καμία αλαζονεία ή αδικία δεν μένει ατιμώρητη. Αποκαθιστά την ισορροπία, και τη δικαιοσύνη - η Νέμεσις γίνεται ένας ισχυρός σύμμαχος, της Πανσελήνου στον Ζυγό. Ανταμείβει τους ταπεινούς.

Η Πανσέληνος υποστηρίζει την Πολιτική ηγεσία βασισμένη σε ένα σαφές όραμα για το μέλλον, μεταφέροντας τις ιδέες του στους ανθρώπους. Η ισχυρή ρητορική είναι κάτι που θα δούμε έντονα (φανατικούς, ιδεολόγους). Τοποθέτηση στρατών που βαδίζουν στην υπηρεσία ενός ιδεώδους· Προσαρμογή η’ αναπροσαρμογή των πολιτικών για τη στήριξη της ισορροπίας δυνάμεων και, μαζί με αυτήν, της διεθνούς ειρήνης· Η πανσέληνος διατηρεί μια εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων έναντι της σύνθεσης ενός νέου κεφαλαίου της ιστορίας (ορισμένοι οδηγούν σε πολέμους ανεξαρτησίας και χρησιμεύουν ως το σύμβολο της Νίκης για τις αναδυόμενες χώρες τους). Η ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων.

Το Μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης είναι το εστιακό σημείο. Ο Ζευς - εντείνει το γεγονός, συμβολίζει την εξουσία, κι αυτό θα μπορούσε να τονίσει αγώνες εξουσίας ή μεγάλες χειρονομίες στα μάτια του κόσμου.

Άρης/Πλούτωνας- υποδηλώνει εκρηκτικά υπόγεια ρεύματα – δημόσια οργή, μετασχηματιστικές διαμαρτυρίες ή παιχνίδια εξουσίας στη διπλωματία.

Αφροδίτη / Δίας: μπορεί να ενισχύσει θέματα πλούτου, ομορφιάς και επέκτασης. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως πλούσιες δημόσιες εκδηλώσεις, οικονομική αισιοδοξία ή συζητήσεις σχετικά με την υπερβολή έναντι της ισότητας.

Στην πανσέληνο ,οποίος θέλει να κοιτάξει βαθύτερα, έχουμε μια αντιθεση Χείρωνα και Υποθ. Ζευς.

Η πανσέληνος/Ζευς και Χείρωνας, σημείο εξουσίας ή θεϊκής δύναμης σε συνδυασμό με τον Spica/Arcturus, θα μπορούσε να συμβολίζει έναν χαρισματικό ηγέτη ή θεσμό που μπαίνει στο προσκήνιο, υποσχόμενος δικαιοσύνη ή πρόοδο. Σε αντίθεση με τον Χείρωνα στον Κριό, αυτό θα μπορούσε να εκθέσει μια συλλογική πληγή - ίσως τον αγώνα ενός έθνους με την ταυτότητα, την αυτονομία ή τις επιθέσεις του παρελθόντος. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, μια σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ όπου τολμηρές ομιλίες (Δίας) συγκρούονται με ανεπίλυτες συγκρούσεις (Χείρωνας) ή μια νομική απόφαση που θεραπεύει παλιές κοινωνικές ρήξεις ενώ προκαλεί νέες συζητήσεις.

Σίγουρα, θα ειναι μια εκθαμβωτική αλλά τεταμένη στιγμή παγκοσμίως-περιμένετε εμπνευσμένες ομιλίες, καλλιτεχνικές κορυφώσεις ή διπλωματικές νίκες για ηγέτες που έχουν θετικές όψεις στον χάρτη τους. Ωστόσο, η αντίθεση του Κριού, που συνδέεται με τον Χείρωνα και το μεσοδιάστημα Άρη/Πλούτωνα, προειδοποιεί για σιγοβράζουσες αναταραχές ή εκτεθειμένα τρωτά σημεία. Η κοσμική ατμόσφαιρα και ισορροπία παραπαίει στην κόψη του ξυραφιού.

Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης / Κρόνου στον 2 οικο, είναι το σημαντικό ερώτημα, όταν η πανσέληνος εστιάζεται στον οικο της φορολογίας και χρήματος και το τραπεζικό σύστημα , συνδυάζει την Αφροδίτη (κυβερνήτης του Ζυγού, δεμένη με τα χρήματα) με τον Κρόνο (δομή, περιορισμός, πειθαρχία). Στον 2ο οίκο, υποδηλώνει μια απογοητευτική συγκέντρωση ενέργειας στα οικονομικά και τις αξίες. Η Αφροδίτη θέλει πολυτέλεια και ευχαρίστηση, αλλά ο Κρόνος επιβάλλει έλεγχο, περιορισμούς, καθυστερήσεις ή κέρδη με πολύ κόπο εώς καθόλου θα λέγαμε. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως:

Οικονομική λιτότητα: Οι κυβερνήσεις ή οι αγορές σφίγγουν τους προϋπολογισμούς, ότι χειρότερο για την ανάπτυξη και το ξόδεμα χρήματων. Σκεφτείτε ανώτατα όρια χρέους, εμπορικούς περιορισμούς ή δημόσιες συζητήσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων. Ακόμα και καπιτάλ κοντρόλς η πάγωμα κεφαλαίου. Οικονομικός σεισμός.

Επανεκτίμηση αξίας: Μια στροφή προς την πρακτική ομορφιά - βιώσιμη μόδα, μινιμαλιστικές τάσεις ή τέχνη που αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες. Ο Κρόνος μετριάζει την υπερβολή της Αφροδίτης αλλα μπορεί να αδειάσει η να κλειδώσει και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οικονομικές συνεργασίες: Οι διπλωματικές συμφωνίες που συνδέονται με τα χρήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εμπόδια ή να απαιτήσουν σοβαρή δέσμευση, όπως μια εμπορική συμφωνία με αυστηρούς όρους. Σε πολιτικό επίπεδο, έχουμε δει και προτάσεις μομφής, πρόσφατα αλλα και παραιτήσεις.

Σαφώς η Αφροδίτη /Κρονος λειτουργεί και ως την επιβολή δασμών παγκοσμίως.

Αυτό το μεσοδιάστημα ευθυγραμμίζεται στενά με την Πανσέληνο η επιρροή του ενισχύεται, συνδέοντας την οικονομική προσοχή άμεσα με τα θέματα δικαιοσύνης και ισορροπίας. Ο Ζευς στις 24 μοίρες του Ζυγού θα μπορούσε να το ενισχύσει αυτό (τράπεζες, ηγέτες) επιβάλλοντας την τάξη στα ασταθή οικονομικά, αν και ο Χείρωνας απέναντι στον Κριό μπορεί να αποκαλύψει δημόσια απογοήτευση και απώλειες.

Συγκέντρωση Stellium στους Ιχθείς και τον Κριό

Το stellium στους Ιχθείς / Κριό που παίζει πρωταγωνιστικό ρολο στην κορύφωση της συνοδου Κρονου/Πωσειδωνα υποδηλώνει μια ισχυρή συγκέντρωση ενέργειας που συνδυάζει συμπόνια και διάλυση, ταυτόχρονα, με μια Κριαρισια ορμή. Η ύποπτη συγκέντρωση όμως του στελλιουμ  αυτού στην Καλιφόρνια-Ιαπωνία-Ειρηνικός Ωκεανός, στην Δυτική όχθη του χάρτη, ίσως να συνάδει με έναν ισχυρό σεισμό η γενικότερα με μια άλλη φυσική καταστροφή, που αναμένουμε, με οικονομικές και φυσικές απώλειες φυσικά που θα κοστίσουν. Η πανσέληνος, αστροχαρτογραφικα, επικεντρώνεται στην Β. Αμερική, μετα την εκλειψη Ηλιου τον Μάρτιο οπότε όλα συμβαίνουν στο άλλο ημισφαίριο.

Ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Ερμής στους Ιχθείς υποδηλώνουν συλλογική εξάντληση, κρίσεις υγειονομικής περίθαλψης ή εργατικές διαφορές που διαλύουν παλιές δομές η συνθήκες επιβίωσης. Ο έλεγχος της πραγματικότητας του Κρόνου συγκρούεται με τον ιδεαλισμό του Ποσειδώνα – σκεφτείτε τα υποχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία ή τους εργαζόμενους που απεργούν για άυλες υποσχέσεις.

Ο Κριός ,ο Ήλιος, ο Χείρωνας και πιθανώς ο Ερμής/Άρης στον Κριό επικεντρώνονται σε συνεργασίες και ανοιχτούς εχθρούς. Αυτό ενισχύει την αντίθεση της Πανσελήνου, υπογραμμίζοντας πληγωμένες συμμαχίες ή επιθετική διπλωματία. Η παρουσία του Χείρωνα υποδηλώνει αντιπαράθεση – εθνών ή ομάδων που έρχονται αντιμέτωπες για να αντιμετωπίσουν τις προδοσίες του παρελθόντος.

Στις 12 Απριλίου 2025, αναμένετε πρωτοσέλιδα για οικονομικά υπό πίεση. Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Κρόνου υποδηλώνει «σφίξτε το ζωνάρι» – οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν λιτότητα, οι αγορές προσπαθούν να δείξουν ψυχραιμία ή οι κοινωνίες επανεξετάζουν τι αξίζει να κρατήσουν. Θα μπορούσαμε ίσως να δούμε ένα καθοριστικό γεγονός - μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το εμπόριο, μια αποκάλυψη προϋπολογισμού ορόσημο ή μια πολιτιστική στροφή προς τον βιώσιμο πλούτο, όλα αυτά ενώ οι συλλογικές πληγές σιγοβράζουν και απαιτούν προσοχή.

Η 23η  μοίρα της πανσελήνου, υποδηλώνει μοναδικότητα, προσαρμογή ή ένα απροσδόκητο πλεονέκτημα σε ένα κατά τα άλλα συμμετρικό (Ζυγός) πλαίσιο. Υπαινίσσεται ότι ξεχωρίζει μέσα στις συνεργασίες ή τη δικαιοσύνη - ίσως μια καινοτόμος λύση ή ένα ελάττωμα που μετατράπηκε σε δύναμη. Για την Πανσέληνο στις 23°19' του Ζυγού, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια συλλογική στιγμή όπου μια ασυνήθιστη προσέγγιση στην ισορροπία ή τη διπλωματία λάμπει, αν και μπορεί να αισθάνεται ασταθής ή πειραματική.

Στον τρίτο δεκανο του Ζυγού, υπονοεί τα διδάγματα που πήραμε, αν τα πήραμε, γιατί αν τα είχαμε πάρει, θα είχαμε βγει από τον κυκλο επανάληψης ή ένα σημείο καμπής στα θέματα της Αφροδίτης - σχέσεις που πλησιάζουν στην επίλυση, δικαιοσύνη που πλησιάζει στην κρίση. Ο αριθμός 23 μειώνεται σε 5 (2+3), συνδεδεμένος με την αλλαγή, την ελευθερία. Στον Ζυγό, αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως μια ανήσυχη ώθηση για δικαιοσύνη ή μια μετατόπιση στην κοινωνική δυναμική.

Ο Ζευς στις 24 μοιρες, θα μπορούσε να συμβολίζει μια ισχυρή συνειδητοποίηση σχετικά με τα όρια της αρμονίας ή το κόστος της εξουσίας. Μπορεί να αντικατοπτρίζει έναν ηγέτη ή μια κοινωνία που παλεύει με την κληρονομιά και τη θνησιμότητα (μεταφορική ή κυριολεκτική). Όπως οι 23°, οι 24° δεν είναι κρίσιμοι βαθμοί, αλλά βρίσκονται στη «σκιά» του τελικού παιχνιδιού του Ζυγού (30°). Είναι ένας βαθμός αντανάκλασης, όπου ο ιδεαλισμός του Ζυγού συναντά την πραγματικότητα, πιθανώς μέσω της απόσπασης του Κρόνου ή του Υδροχόου.

Το 24 μειώνεται σε 6 (2+4), που συνδέεται με την αρμονία, την υπευθυνότητα και την ανατροφή – τα βασικά χαρακτηριστικά του Ζυγού ενισχύονται. Με τον Δία εδώ, θα μπορούσε να υποδηλώνει μια καλοπροαίρετη αλλά βαριά εξουσία, επιβαρυμένη από την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης.

Η συγκέντρωση ενέργειας μετατοπίζεται προς στα κοινωνικά συστήματα. Στις 23°, η Πανσέληνος μπορεί να τονίσει τη συλλογική δικαιοσύνη – πλήθη που απαιτούν ισότητα ή έναν νόμο που αντικατοπτρίζει την κοινωνική εξέλιξη. Στις 24°, θα μπορούσε να ενσαρκώσει έναν οραματιστή ηγέτη ή θεσμό, αλλά προειδοποιεί για ύβρη ή φευγαλέα δόξα. Μαζί, αυτοί οι βαθμοί υποδηλώνουν μια ένταση μεταξύ της διατήρησης της τάξης και της προσαρμογής στην αναπόφευκτη αλλαγή.

Ο Ζυγός θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια κοινωνική - μια απροσδόκητη πολιτική ή πολιτιστική αλλαγή που επαναπροσδιορίζει την ισορροπία, όπως ένα διπλωματικό πραξικόπημα ή ένα καλλιτεχνικό κίνημα. Μπορεί να δούμε μια φιγούρα ή ένα έθνος να διεκδικεί τον έλεγχο με οδυνηρή επίγνωση, ίσως απευθυνόμενος σε οικονομικούς (2ος οίκος) ή διπλωματικούς (7ος οίκος) κύκλους, σύμφωνα με προηγούμενες συζητήσεις.

Προσωπικά: Σε έναν γενέθλιο χάρτη, οι 23° του Ζυγού μπορεί να δείχνουν πού καινοτομείτε μέσα από τις συνεργασίες, ενώ οι 24° του Ζυγού θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια ώριμη, αντανακλαστική προσέγγιση στην εξουσία ή την ομορφιά, μετριασμένη από τα μαθήματα της ζωής.

23° και 24° Ζυγός:  Η Αποκάλυψη στα σύμβολα

Στην Αποκάλυψη, αυτή η εικόνα προσαρμογής και ανωμαλίας θα μπορούσε να υπαινίσσεται μια αποκαλυπτική "αποκάλυψη" με έναν λεπτό τρόπο - ένα σύστημα ή μια κοινωνία που αποκαλύπτει μια κρυμμένη δύναμη ή ελάττωμα. Με όρους Αποκάλυψης, πρόκειται λιγότερο για φωτιά και θειάφι και περισσότερο για μια απροσδόκητη μετατόπιση που αποκαλύπτει ό,τι έχει κρυφτεί –που ρίχνει την ισορροπία της για να αναγκάσει νέα επίγνωση. Εγκόσμια, αυτό μπορεί να συνδέεται με μια κοινωνική δομή (δικαιοσύνη, οικονομία) που δείχνει τις ρωγμές ή την ιδιοφυΐα της υπό πίεση.

Η 24° του Ζεύς – ίσως όντως είναι πιο αποκαλυπτική. Αντικατοπτρίζει αποκαλυπτικά θέματα τέλους και αρχής, προκαλεί μια πνευματική αφύπνιση παρόμοια με προφητικά οράματα. Η(εξουσία, δύναμη) εδώ, υποδηλώνει έναν ηγέτη, θεσμό ή κοσμική δύναμη που παραδίδει μια βαθιά αλήθεια – ίσως μια κρίση ή κατάρρευση που απηχεί το άνοιγμα των «σφραγίδων» της Αποκάλυψης. Ο αντανακλαστικός τόνος του ευθυγραμμίζεται με μια ατμόσφαιρα "τέλους εποχής". Σκέφτεστε τον Ν. Τραμπ. Ναι είναι πολύ θετική προς τον γενέθλιο χάρτη του αλλά τετραγωνίζει και τον Κρονο του, το δεύτερο σημαίνει ότι η Αμερική ετοιμάζεται να προχωρήσει σε περιορισμούς, κάτι που θα δούμε σύντομα με τον Δια στον Καρκίνο, επικαλουμένη την εθνική ασφάλεια της. Στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, θα μπουν νέοι κανόνες. Ιδιαίτερη, είναι η πανσέληνος για τον Ρ. Κεννεντυ επίσης, που πραγματοποιείται στον 6 οικο του. Οι εκλείψεις και οι φάσεις σελήνης Απριλίου, είναι ανατρεπτικές αντίθετα για τον Έλον Μασκ.

Μαζί, αυτές οι μοίρες υποδηλώνουν μια αποκάλυψη κρυμμένων δυναμικών (23°) ακολουθούμενη από μια βαθύτερη, υπαρξιακή αναμέτρηση (24°). Όχι απαραίτητα ο Αρμαγεδδών, αλλά μια στιγμή όπου οι ψευδαισθήσεις πέφτουν υπό την σκιά της συνοδου Κρονου//Πωσειδωνα που επιφέρει το χάος.

Υπάρχουν κοσμικοί Οιωνοί..

Ο Spica (23°50' ): Παραδοσιακά ένα ευεργετικό αστέρι λαμπρότητας και προστασίας, σε σύνοδο με την Πανσέληνο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα «φως στο σκοτάδι» - μια ελπιδοφόρα αποκάλυψη μέσα στο χάος, όπως το αστέρι της Βηθλεέμ ανεστραμμένο στην λάμψη της πανσελήνου. Σε μια σύνδεση με την Αποκάλυψη, μπορεί να αντιπροσωπεύει μια ψεύτικη υπόσχεση σωτηρίας πριν από μια πτώση, ή γνήσια σοφία που αναδύεται από την αναταραχή.

Ο Αρκτούρος (24°14'): Ένα αστέρι έμπνευσης και τολμηρής δράσης, ο Αρκτούρος κοντά στον Ζευς, ενισχύει την ηγεσία ή τη φιλοδοξία. Θα μπορούσε να συμβολίζει έναν «βασιλιά» ή μια δύναμη που ανατέλλει (το θηρίο ή ο καβαλάρης της Αποκάλυψης;), αν και η θετική του φύση κλίνει περισσότερο προς μια ηρωική ή φωτισμένη φιγούρα που αμφισβητεί το status quo. Η εγγύτητά του υποδηλώνει μια δραματική, ουράνια φιγούρα εξουσίας.

Αυτά τα αστέρια δεν κραυγάζουν καταστροφή, αλλά πλαισιώνουν την Πανσέληνο ως ουράνιο προβολέα – αποκαλύπτοντας αλήθειες με μεγαλείο, ταιριάζοντας σε μια αποκαλυπτική αφήγηση αποκάλυψης έναντι εκμηδένισης.

Στην Αποκάλυψη η πανσέληνος, μας πάει πίσω στην Ολική εκλειψη Ηλιου, στον Κριό, οσοι την είχαν προμηθευτεί, ξέρουν τι εννοώ.

Είναι μια αποκαλυπτική πολικότητα: ειρήνη εναντίον πολέμου, τάξη εναντίον χάους. Στην Αποκάλυψη, ο Χείρωνας μπορεί να ευθυγραμμιστεί με το «χλωμό άλογο» του θανάτου ή του πόνου, ενώ η Πανσέληνος/Ζεύς, αντιτίθεται με δικαιοσύνη ή θεϊκή θέληση. Αυτή η ένταση υποδηλώνει μια κρίση όπου ξεσπούν κοινωνικές πληγές (ανισότητα, επιθετικότητα), απαιτώντας μια θεραπευτική αναμέτρηση.

Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Κρόνου στον 2ο οίκο σημαίνει ότι οι αξίες και οι πόροι βρίσκονται υπό πίεση η’ υποβάλλονται σε περιορισμούς. Αποκαλυπτικά, αυτό θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τα οικονομικά δεινά της Αποκάλυψης – πείνα, έλλειψη ή το «χάραγμα του θηρίου» που ελέγχει το εμπόριο (Αποκ. 13:16-17).

Οπότε, ο περιορισμός του πλούτου της Αφροδίτης από τον Κρόνο μπορεί να σηματοδοτήσει την κατάρρευση των αγορών, το δελτίο/κουπόνι σίτισης ή μια έντονη επανεκτίμηση του τι έχει σημασία – οι έσχατοι καιροί της υλικής απώλειας που ανοίγουν το δρόμο για πνευματικό κέρδος. Υποδηλώνει μια οικονομική «ημέρα κρίσης», ενισχύοντας το θέμα της Αποκάλυψης. Στον τρίτο δεκανο των Ιχθύων, είναι ιδιαίτερα βίαιο.

Ιχθείς-Κριός Stellium: Διάλυση και αναγέννηση

Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας διαλύουν παλιά συστήματα - υγειονομική περίθαλψη, εργασία, πίστη - προκαλώντας τις πληγές της Αποκάλυψης ή πνευματική σύγχυση (Αποκ. 16). Είναι η πλημμύρα πριν από τη φωτιά, μια συλλογική παράδοση στο χάος ή την υπέρβαση. Υπόψιν, ότι η νέα σελήνη Απριλίου πραγματοποιείται στον 7 για δεύτερη φορά ,στον Ταύρο, από τότε που άνοιξαν οι ουρανοί, τον Αυγουστο του 2023. 
Ο Ήλιος και ο Χείρωνας στον Κριό πυροδοτούν την ταυτότητα και τις συγκρούσεις - πολέμους, εχθρούς ή έναν «νέο πολεμιστή» που ανατέλλει (το λευκό άλογο του Αποκ 19;). Αυτό το στελλιουμ απέναντι από την Πανσέληνο αντικατοπτρίζει την κοσμική μάχη του καλού εναντίον του κακού, με τον Χείρωνα να εκθέτει τις πληγές της ανθρωπότητας ως καταλύτη.

Αυτό το διπλό stellium υποδηλώνει μια αποκαλυπτική ακολουθία: ο Ιχθύς διαβρώνει τον παλιό κόσμο, ο Κριός γεννά τον νέο μέσω του αγώνα, μάχης η’ πολέμου - κλασικά μοτίβα θανάτου και ανάστασης των έσχατων καιρών.

Ο Ζευς είναι ένας είδος θεϊκής εξουσίας, θα μπορούσε να παίξει το ρόλο μιας επικριτικής θεότητας – ο μυθικός βασιλιάς μεταμορφώθηκε σε Θεό της Αποκάλυψης ή σε κοσμικό ισοδύναμο (παγκόσμια δύναμη). Η αποκάλυψη «ζωής και θανάτου» του Σαμπιαν, συμβόλου, ευθυγραμμίζεται με την αποκαλυπτική εξουσία που δηλώνει τη μοίρα. Αντιτιθέμενος στον Χείρωνα, μπορεί όντως, να  αντιπροσωπεύει το «ουράνιο» αντίβαρο στα γήινα βάσανα, αν και η τοποθέτησή του στον Ζυγό μαλακώνει την ενεργεια αυτή, σε διπλωματική ή δικαστική δύναμη και όχι σε έναν οργισμένο καταστροφέα.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο (~3°) υπαινίσσεται κοινωνικό μετασχηματισμό ίσως στον 1 οικο του χάρτη σε συνοδο με τον Ωροσκόπο. Η Πανσέληνος, λειτουργεί ως σημείο ανάφλεξης, φωτίζοντας αυτές τις μετατοπίσεις, Ιχθύ/Κριού. Ο Υδροχόος, σε αυτό το σημείο, συνδέεται με την εσωτερικη φωνή, και αυτές οι φωνές φέρνουν μηνύματα. Αυτό είναι επίσης, το σύμβολο της «Μουσικής των Σφαιρών» που μπορεί να σημαίνει ότι συντονίζεστε με τα μηνύματα που είναι εγγενή. Εδώ υπάρχει ένας ηγέτης όχι κάποιος που ακολουθεί. Με σκοπο. Μια «συμμορία» που πάει πέρα από τα όρια, για να αλλάξει την πορεία της ιστορίας, εξερευνώντας άγνωστες εκτάσεις, και αυτό ταιριάζει με την προεδρία Τραμπ, με όποιο κοστος.

Η πανσέληνος, θα εκθέσει πολύ κρυμμένες αλήθειες, ο κόσμος  δεν θα αντέξει σωματικά το σοκ που θα προκληθεί – κοινωνικές ανισότητες, οικονομική ευθραυστότητα ή πληγωμένη ηγεσία (Chiron). Ο Δίδυμος, είναι μια διχαστική επιρροή. Είχα ειδοποιήσει αυστηρά από τις εκλείψεις 2020-21. Πιθανότατα θα εκδηλωθεί στην Ηλιακή και σεισμική δραστηριότητα - προκαλώντας σεισμούς, πλημμύρες και ηφαιστειακή δραστηριότητα - για να αναδιαμορφώσει ριζικά τη Γη. Ολα στο φως, με την Sedna στους Διδύμους, το Κουτί της Πανδώρας άνοιξε. Τυχαίνει και ο Δίας να ειναι και μετα ακολουθεί ο Ουρανός.

Μόλις μερικές ώρες μετά τη δύσκολη έκλειψη Ηλίου θα εκτεθούμε σε μεγάλες αποκαλύψεις! Τώρα σε αυτό προστίθεται και η #Sedna στους Διδύμους που εχει την  πρόθεση να μην μείνει τίποτα κρυφό. Όλα  στο φως της δημοσιότητας. Και με τα ψέματα να καταρρέουν η ανθρωπότητα περνάει σε μια ακόμη βαθύτερη ψυχική και συναισθηματική κατάρρευση, που θα ειναι πολύ μεγαλύτερη. Ο Δίδυμος συνδέεται με την πληροφορία και την ανάλυση .Η ανθρωπότητα στο σύνολό της βιώνει αυτό που ονομάζεται «σοκ ανάλυσης», ένα ισχυρό κύμα, όπου  απελευθερώνεται ταυτόχρονα, το σύστημα θα υπερφορτώσει, πιθανώς να προκαλέσουν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά, επειδή υπάρχει περισσότερη τάση στο σύστημα από ό,τι μπορεί να αντέξει το φυσικό σώμα.

Περιμένετε μια κρίση διαύγειας στις 12 Απριλίου- που θα φερει οικονομικά σοκ, διπλωματικές ρήξεις ή πολιτιστικές αφυπνίσεις που αισθάνονται ότι συγκλονίζουν τον κόσμο. Σκεφτείτε την πτώση ενός ηγέτη ή το σημείο καμπής ενός κινήματος. Η «αποκάλυψη» εδώ είναι ψυχολογική και συστημική – ένα τέλος στις ψευδαισθήσεις, ένα κάλεσμα για επανανοικοδόμηση, κάτω από το ισορροπημένο αλλά διαπεραστικό βλέμμα του Ζυγού.

Ξεχάσαμε την Ceres- Δήμητρα στις 18° του Ζυγού στον 2ο οίκο..;

Ας ρίξουμε μια ματιά… ειναι πολύ ενδιαφέρον

Η Δήμητρα, ο αστεροειδής της φροντίδας, της συγκομιδής και της απώλειας, στις 18° του Ζυγού στον 2ο οίκο συνδέεται με συλλογικούς πόρους, αξίες και την διατροφή αλλα και την Δημοκρατία. Στον Ζυγό, η Δήμητρα αναζητά ισορροπία– δίκαιο εμπόριο, περιβαλλοντική αρμονία ή ισότητα τροφίμων. Η τοποθέτηση του 2ου οίκου δίνει έμφαση στην υλική ασφάλεια: χρήματα, καλλιέργειες ή εθνικό πλούτο. Στις 18°, «Μια συμμορία ληστών που κρύβονται», υποδηλώνοντας κρυφές απειλές για την αφθονία - απληστία, εκμετάλλευση ή έλλειψη που κρύβεται κάτω από την γυαλισμένη επιφάνεια του Ζυγού.

Η Δήμητρα εδώ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει γεωργικές ή οικονομικές ανησυχίες - ξηρασίες, διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού ή συζητήσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων, που με συγκεκριμένη μέθοδο, ετοιμάζονταν παρασκηνιακά, καιρό, με κρυμμένες ατζέντες από κρυφά κέντρα εξουσίας. Ελλείψεις τροφίμων; Δημόσιες διαμαρτυρίες; Φυσικές καταστροφές με στόχο τις ελλείψεις και τον έλεγχο; ή ο πλούτος ενός έθνους συσσωρεύτηκε από λίγους (τους «ληστές»).

Στην Αποκάλυψη, η Δήμητρα-Ceres, ευθυγραμμίζεται με το μαύρο άλογο της πείνας της τρίτης σφραγίδας (Αποκ. 6:5-6)—«ένα τέταρτο σιτάρι για μεροκάματο». Η θέση του 2ου οίκου με το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Κρόνου ενισχύει το θέμα περιορισμένης αφθονίας, πρόδρομο της σπανιότητας των έσχατων καιρών.

Το Ημι-τετράγωνο με ωροσκόπο- Δήμητρας (2° Υδροχόος) και Πλούτωνας (3° Υδροχόος) συνδέει τον 2ο οίκο με τον 1ο. Ο Ωροσκόπος στον Υδροχόο αντικατοπτρίζει μια συλλογική ταυτότητα καινοτομίας και εξέγερσης, ενώ ο Πλούτωνας κοντά στον 1ο οίκο (ανάδρομος στις ~3° Υδροχόος) σηματοδοτεί βαθύ μετασχηματισμό, αγώνες εξουσίας ή αναστάτωση στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία βλέπει τον εαυτό της. Αυτή η τριβή υποδηλώνει ένταση μεταξύ της φροντίδας των πόρων. Η αποστασιοποίηση του Υδροχόου μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με την ανάγκη του Ζυγού για αρμονία – σκεφτείτε τα λαϊκά κινήματα που απορρίπτουν τα συστήματα που τους εκμεταλλεύονται ή μια κοινωνία που αγωνίζεται να ευθυγραμμίσει τις αξίες με την επιβίωση. Οι «ληστές που κρύβονται» θα μπορούσαν να η ελίτ που συγκρούονται με τους μεταρρυθμιστές του Υδροχόου.

Ο Πλούτωνας το εντείνει αυτό, προσθέτοντας ένα ψυχαναγκαστικό αλλα και μετασχηματιστικό πλεονέκτημα. Οι όψεις Δήμητρας-Πλούτωνα συχνά προκαλούν απώλεια και ανανέωση – αποτυχίες στην οικονομία και την λειτουργία της Δημοκρατίας, που οδηγούν σε επανάσταση ή πλούτο που καταστρέφεται (καλλιέργειες, για παράδειγμα) για να γεννηθούν νέες δομές εξουσίας. Στις 3° του Υδροχόου, που συμβολίζεται ως  "Ένας λιποτάκτης από το ναυτικό", ο Πλούτωνας υπαινίσσεται την εγκατάλειψη της παλιάς πίστης, ενισχύοντας ένα αποκαλυπτικό ξήλωμα της παραδοσιακής ασφάλειας. Αλλα ακολουθεί ένα «άγριο μονοπάτι, στην έρημο, ωθούμενος από ένα ριζικά διαφορετικό όραμα της δημόσιας υπηρεσίας».

Αυτό βέβαια, υποδηλώνει μια κρίση που σιγοβράζει: οι πόροι (Δήμητρα) απειλούνται, ωθώντας μια κοινωνία (Ωροσκόπος) προς ριζική αλλαγή (Πλούτωνας). Δεν είναι εκρηκτικό σαν το τετράγωνο, αλλά μια γκρίνια πίεσης. Η όλη εικόνα, αποκαλύπτει τους κρυφούς αγώνες της Δήμητρας - ίσως μια δημόσια κατακραυγή για το κόστος των τροφίμων ή την περιβαλλοντική παραμέληση, φωτισμένη από τη λαμπρότητα του Spica.

Η δύναμη του Ζευς, υποδηλώνει μια ισχυρή απάντηση – ηγέτες που αντιμετωπίζουν (ή προκαλούν) αυτή την κρίση πόρων, υποστηριζόμενοι από την τόλμη του Αρκτούρου. Θα μπορούσε να είναι ένα διάταγμα για τη βιωσιμότητα ή μια αρπαγή για τον έλεγχο του φθίνοντος πλούτου.

Με τη Δήμητρα στο μείγμα, η αποκαλυπτική εικόνα βαθαίνει:

Οικονομική κατάρρευση: Το σύμπλεγμα του 2ου οίκου (Δήμητρα, Πανσέληνος, Δίας, Αφροδίτη / Κρόνος) προκαλεί τα οικονομικά δεινά της Αποκάλυψης - πείνα, ανισότητα ή ένα σύστημα «θηρίου» που ελέγχει τους πόρους και τους πάντες. Οι ληστές, (Δήμητρα) και τα όρια του Κρόνου υποδηλώνουν συσσώρευση ή κατάρρευση, ενώ η μεταμόρφωση του Πλούτωνα υποδηλώνει μια κοινωνική αναγέννηση από τις στάχτες.

Δήμητρα/ Πλούτωνας και Ωροσκόπος θα μπορούσαν να συμβολίζουν μια στοργική μητέρα/ Γη/ Δημοκρατία, πληγωμένη - κλιματικές κρίσεις ή γεωργικές αποτυχίες ως αποκαλυπτικά σημάδια. Ενώ η ευθυγράμμιση των Ιχθύων (7ος οίκος) διαλύει παλιές συμμαχίες, ενισχύοντας την αίσθηση της απώλειας. Η εξουσία που αντιμετωπίζει η πληγωμένη ανθρωπότητα. Το στελλιουμ στον Κριό, η ανθρωπότητα (8ο) παλεύει για επιβίωση, απηχώντας τους πολεμιστές ή τους επιζώντες της Αποκάλυψης μετά τη θλίψη.

Η σύνθεση του χάρτη…

Στις 12 Απριλίου 2025, μπορεί να εκδηλωθεί ως:

Μια παγκόσμια κρίση πόρων – οι τιμές των τροφίμων στα ύψη, οι αγορές θα τρέμουν – όπως αποκαλύπτεται από το φως της Πανσελήνου. Οι ηγέτες εκδίδοντας διατάγματα ή αποκαλύψεις σχετικά με τον πλούτο και τη βιωσιμότητα, αντιμετωπίζουν δημόσια αναταραχή. Μια κοινωνία (Υδροχόος) αναγκάζεται να επανεφεύρει τον εαυτό της (Πλούτωνας) καθώς τα παλιά συστήματα φροντίδας (Δήμητρα) παραπαίουν, με κρυφές απειλές (ληστές, γκάνγκστερ) εκτεθειμένες.

Η παρουσία της Δήμητρας συνδέει την Πανσέληνο με την πρωταρχική επιβίωση, απηχώντας τη βιβλική πείνα και ανανέωση. Το ημι-τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον Ωροσκόπο υποδηλώνει μια μετασχηματιστική ρήξη, ενώ ο άξονας Ζυγού-Κριού με τον Δία και τον Χείρωνα θέτει την τάξη ενάντια στο χάος. Είναι μια αποκάλυψη αξιών – πόροι απογυμνωμένοι, δύναμη που αποκαλύπτεται και μια νέα κοινωνική ταυτότητα σφυρηλατημένη στο χωνευτήρι της απώλειας. Σκεφτείτε διαμαρτυρίες για έλλειψες, οικολογικά σημεία ανατροπής ή τη μεγάλη αναμέτρηση ενός ηγέτη, όλα κάτω από τη λάμψη του Spica και το κάλεσμα του Αρκτούρου να σηκωθεί. Θα μπορούσε να είναι και μια μεγάλη αποκάλυψη για έναν Ηγέτη του παρελθόντος.

Ευρώπη (Βρυξέλλες, Βέλγιο)

Αντίκτυπος

Με την πανσέληνο, στον 9ο οίκο, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια αναμέτρηση στις διεθνείς σχέσεις και την ιδεολογία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους - εμπορικές συμφωνίες, πολιτικές για το κλίμα ή μεταναστευτικοί νόμοι που φωτίζονται από την υπόσχεση του Spica / Ζεύς. Η Δήμητρα στις 18° του Ζυγού («ληστές που κρύβονται») υποδηλώνει κρυφές οικονομικές απειλές - ίσως εξαγωγές σιτηρών της Ανατολικής Ευρώπης ή ενεργειακές εξαρτήσεις (π.χ. ρωσικό φυσικό αέριο) που προκαλούν τριβές.

Οικονομική πίεση: Ο 2ος οίκος των Ιχθύων (Κρόνος, Ποσειδώνας) διαλύει την οικονομική σταθερότητα – κρίσεις χρέους στις ασθενέστερες οικονομίες (Ιταλία, Ισπανία;) ή σύγχυση σχετικά με τις επιδοτήσεις. Η εστίαση της Δήμητρας στους πόρους συνδέεται με συζητήσεις για τα τρόφιμα ή τη γεωργική πολιτική, που ενισχύεται από την αντίθεση της Πανσελήνου στον Χείρωνα (τοπική δυσαρέσκεια).

Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο (ταυτότητα) ημι-τετράγωνο Δήμητρα υπαινίσσεται μια μετασχηματιστική κρίση - η Ευρώπη επαναπροσδιορίζεται εν μέσω έλλειψης ή λαϊκίστικής αντίδρασης. Θα μπορούσε να είναι μια νομική απόφαση ή σύνοδος κορυφής που θα εκθέσει τα ρήγματα της ΕΕ, με τις πληγές του Χείρωνα να εκφράζονται μέσω διαμαρτυριών ή καταιγίδων στα μέσα ενημέρωσης.

Αναμένετε πρωτοσέλιδα ίσως για μια μεγάλη διακήρυξη της ΕΕ για το εμπόριο ή το κλίμα, που υπονομεύεται από τοπικές αναταραχές (Χείρων) και δεινά πόρων (Δήμητρα). Μια τολμηρή νέα συνθήκη – αλλά είναι εύθραυστη. Είχα ανέφερε επίσης, ότι στις εκλείψεις του δευτέρου εξάμηνου 2025, η Συνθήκη της Σένγκεν φαίνεται να καταρρέει, καθώς χτυπιέται άμεσα από τις εκλείψεις. Θα συμβούν πολλές αλλαγές και θα μπουν νέοι όροι στις μετακινήσεις, ταξίδια , μετανάστευση κτλ ενώ και η Μ. Βρετάνια αλλάζει ριζικά τους ορους που θα επισκέπτεται κάποιος την χωρα.

ΗΠΑ (Ουάσιγκτον)

Αντίκτυπος

Η πανσέληνος, ο Ζεύς και η Δήμητρα υποδηλώνουν κρυμμένες δυνάμεις που αποκαλύφθηκαν - σκάνδαλα, θεσμικές αποτυχίες ή συγκεκαλυμμένες οικονομικές κινήσεις. Οι «ληστές» της Δήμητρας θα μπορούσαν να είναι η εταιρική απληστία ή η χειραγώγηση της Wall Street που εκτίθεται από το φως της Πανσελήνου (Spica). Ο Δίας μπορεί να αντιπροσωπεύει μια σκιώδη αρχή – κυβέρνηση ή ελίτ – που αντιμετωπίζει κρίση.

Ο Χείρωνας, επισημαίνοντας πληγές στην υγειονομική περίθαλψη ή στο εργατικό δυναμικό - απεργίες, ασφαλιστικές κρίσεις ή φόβο για τη δημόσια υγεία (τα θεμέλια κλονίστηκαν για τα καλά). Το στελλιουμ του Κριού εδώ τροφοδοτεί τις εργατικές αναταραχές ή τις πολιτικές μάχες.

Ο Πλούτωνας προκαλεί μια μεταμόρφωση που καθοδηγείται από τα μέσα ενημέρωσης - διαρροές ή προπαγάνδα που μετατοπίζουν την αντίληψη του κοινού. Η «αποκάλυψη» μοιάζει συνωμοτική – μια οικονομική ή πολιτική βόμβα με αποκαλυπτικούς τόνους. Ισως το στελλιουμ, υπαινίσσεται  πλημμύρες ή τις κρίσεις στέγασης ως κυριολεκτική ή μεταφορική διάλυση. Η μια πλημμύρα γεγονότων.. που θα συνταράξουν την παγκόσμια οικονομία και αξίες.

Μια αποκάλυψη υψηλού προφίλ - τραπεζική απάτη, κυβερνητική υπέρβαση - συγκλονίζει τις ΗΠΑ, με τις εργατικές διαμαρτυρίες και τις συζητήσεις για τους πόρους να κλιμακώνονται. Μπορεί να είναι πληροφοριοδότης. Η διάθεση είναι μυστικοπαθής αλλά αρκετά εκρηκτική.

Ελλάδα (Αθήνα)

Αντίκτυπος

Η πανσέληνος, ο Δίας και η Δήμητρα θέτουν την οικονομία και τους πόρους της Ελλάδας στο επίκεντρο. Η Δήμητρα στις 18° του Ζυγού προειδοποιεί για κρυφές απειλές - πτώση εσόδων από γεωργικές απώλειες (ελιές, ναυτιλία;)- ενώ η Πανσέληνος φωτίζει ένα οικονομικό σημείο καμπής. Ο Spica προσφέρει ελπίδα, αλλά ο Αρκτούρος κινδυνεύει να υπερβεί τα όρια.

Ο Χείρωνας, εκθέτει πληγές στο χρέος ή στα κληροδοτήματα διάσωσης της ΕΕ – δημόσια οργή για τη λιτότητα ή τον ξένο έλεγχο. Το στελλιουμ του Κριού εδώ υποδηλώνει μάχες για δάνεια ή φόρους, (Χείρων).

Ο Πλούτωνας αντικατοπτρίζει την αλλαγή ταυτότητας της Ευρώπης, αλλά χτυπά σκληρότερα εδώ - η Ελλάδα φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται μέσω οικονομικού πόνου. Το στελλιουμ Ιχθύων/Κριός διαλύει συμμαχίες (εντάσεις ΕΕ;), ενώ η «αποκάλυψη» της Πανσελήνου θα μπορούσε να είναι μια κυβερνητική κίνηση -αναδιάρθρωση χρέους ή λαϊκίστική στάση- με αποκαλυπτικό διακύβευμα την εθνική υπερηφάνεια.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια κρίση πόρων -κόστος τροφίμων, ναυτιλιακά δεινά, για παράδειγμα - που αντιμετωπίζεται με μια τολμηρή πολιτική (Δίας) ή σύγκρουση με την ΕΕ. Οι διαμαρτυρίες (Χείρων) και οι εντάσεις συνεργασίας (Ιχθείς) ενισχύουν την αίσθηση της υπαρξιακής αναμέτρησης. Ισως να είναι μια δημιουργική οικονομική λύση.

Φαίνεται να είναι αρκετά σημαντική η Πανσέληνος για τον χάρτη Μεταπολίτευσης!

Η πανσέληνος στις 23 μοίρες του Ζυγού δίνει έμφαση σε θέματα ισορροπίας, σχέσεων και αρμονίας, καθώς ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που συνδέεται με αυτό. Η Πανσέληνος στον 4ο οίκο θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό γεγονός. Η Πανσέληνος σε ακριβής συνοδο με τον Ουρανο της Μεταπολίτευσης και σε αντιθεση μέ τον Χείρωνα και τον Ήλιο ,στον 10 οικο. Αυτή η αντίθεση δημιουργεί ένταση μεταξύ της ανάγκης για  ασφάλεια (Σελήνη στο Ζυγό στον 4ο οίκο) και της ανάγκης για ελευθερία ή ξαφνική αλλαγή (Ουρανός στον Ταύρο). Ο Ουρανός στον Ταύρο έχει φέρει επανάσταση στις έννοιες της σταθερότητας, των οικονομικών και των αξιών από το 2018 και η αντίθεσή μπορεί να εκδηλωθεί ως απροσδόκητες διαταραχές - ίσως μια ξαφνική κίνηση, ή μια ξαφνική αλλαγή και ανατροπή της εξουσίας.

Η διέλευση του Ουρανού στις 25 μοίρες του Ταύρου θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως οικονομικές ή κοινωνικές διαταραχές – ίσως μια ξαφνική αλλαγή στις συμμαχίες, ένα οικονομικό σοκ ή ένα επαναστατικό κίνημα μέσα στην κοινωνία – που αποσταθεροποιεί περαιτέρω τις θεμελιώδεις αλλαγές που προκαλούνται.

Ανατροπές (ξαφνικές αλλαγές ή διαταραχές)

Στην αστρολογία, οι «ανατροπές» συχνά αναφέρονται σε ξαφνικές, απροσδόκητες αλλαγές ή διαταραχές, οι οποίες συνδέονται στενά με τον Ουρανό, τον πλανήτη της επανάστασης και του απρόβλεπτου. Αυτό το γεγονός της πανσελήνου, καθώς βρίσκεται σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας επηρεάζεται από τη διέλευση του Ουρανού σε αντίθεση. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό:

Θεμελιώδεις αλλαγές (4ος οίκος): ένα ξαφνικό γεγονός που επηρεάζει τα θεμέλια της Ελλάδας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

Γη ή στέγαση: Μια αλλαγή πολιτικής σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, μια στεγαστική κρίση ή μια ξαφνική αλλαγή στη χρήση γης (π.χ. ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο ή περιβαλλοντικός κανονισμός).

Εθνική ταυτότητα: Μια επανεκτίμηση της ιστορικής αφήγησης της Ελλάδας, ίσως ένα δημόσιο κίνημα για την αντιμετώπιση των αδικιών του παρελθόντος ή την ανάκτηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φυσικά φαινόμενα: Ο Ουρανός στον 4ο οίκο μπορεί να υποδεικνύει γεωλογικές διαταραχές, όπως ένας μεγάλος σεισμός. Η Ελλάδα είναι σεισμικά ενεργή και μια πανσέληνος σε σύνοδο με τον Ουρανό στον 4ο οίκο θα μπορούσε να συμπέσει με ένα τέτοιο γεγονός, ειδικά δεδομένης της αντίθεσης στον 10ο οίκο (δημόσιος αντίκτυπος) με τον Χείρωνα.

Δημόσιες και κυβερνητικές αλλαγές (10ος οίκος): Η αντίθεση στον Ήλιο και τον Χείρωνα στον 10ο οίκο υποδηλώνει μια δημόσια ή κυβερνητική ανατροπή. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

Ξαφνική Κρίση ηγεσίας: Μια ξαφνική αλλαγή στην κυβέρνηση, όπως μια παραίτηση, ένα σκάνδαλο ή μια μετατόπιση στην εξουσία, πιθανώς συνδεδεμένη με τις ιστορικές πληγές της Ελλάδας γύρω από την εξουσία (Χείρωνας στον Κριό στον 10ο οίκο).

Δημόσια αναμέτρηση: Μια εθνική συζήτηση ή κίνημα διαμαρτυρίας που αμφισβητεί το status quo, φέρνοντας στο φως κρυμμένα ζητήματα.

Κοινωνικές διαταραχές (11ος οίκος): Η διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο στον 11ο οίκο, σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό, δείχνει πιθανές ανατροπές στις κοινωνικές δομές ή συμμαχίες της Ελλάδας. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως:

Οικονομικά σοκ: Μια οικονομική διαταραχή, όπως μια συναλλαγματική διακύμανση, κρίση χρέους ή ξαφνική αλλαγή στις εμπορικές συμφωνίες (ο Ταύρος κυβερνά τα οικονομικά και ο 11ος οίκος κυβερνά τις συμμαχίες).

Κοινωνικά κινήματα: Ένα επαναστατικό κίνημα ή διαμαρτυρία, πιθανώς συνδεδεμένο με την οικονομική ανισότητα ή τις κοινωνικές αξίες, που διαταράσσει το εθνικό θεμέλιο.

Καιρικές συνθήκες

Τα αστρολογικά γεγονότα μπορούν μερικές φορές να συσχετιστούν με τα καιρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη Σελήνη (η οποία επηρεάζει τις παλίρροιες και την ατμοσφαιρική πίεση) και τον Ουρανό (που σχετίζεται με ξαφνικά, ακραία καιρικά φαινόμενα). Η πανσέληνος στον Ζυγό, σε σύνοδο με τον Ουρανό στον 4ο οίκο και σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Χείρωνα στον Κριό, θα μπορούσε να επηρεάσει τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα στις ή γύρω στις 13 Απριλίου 2025.

Οι πανσέληνοι είναι γνωστό ότι ενισχύουν τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, οδηγώντας συχνά σε αυξημένες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή παλιρροιακή δραστηριότητα. Στο Ζυγό, ζώδιο του αέρα, αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως θυελλώδης καιρός, ειδικά επειδή ο Ζυγός συνδέεται με την κίνηση του αέρα.

Ο Ουρανός συνδέεται με ξαφνικά, ακραία καιρικά φαινόμενα - σκεφτείτε αστραπές, καταιγίδες ή απροσδόκητες αλλαγές στη θερμοκρασία. Η σύνοδός του με την πανσέληνο στον 4ο οίκο (γη) και η αντίθεση με τον Ήλιο στον Κριό (ζώδιο της φωτιάς) υποδηλώνει τη δυνατότητα για δραματικές καιρικές συνθήκες, όπως:

Καταιγίδες: Ο συνδυασμός του Ζυγού (αέρας) και του Ουρανού (ηλεκτρισμός) θα μπορούσε να φέρει ισχυρές καταιγίδες στην Ελλάδα, ειδικά σε περιοχές επιρρεπείς σε ανοιξιάτικες καιρικές αλλαγές.

Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας: Η απρόβλεπτη φύση του Ουρανού μπορεί να προκαλέσει μια γρήγορη αλλαγή στα καιρικά πρότυπα, από θερμό (Ήλιος στον Κριό) σε ψυχρό ακολουθούμενο από μια ξαφνική καταιγίδα (Ουρανός στο Ζυγό).

Γεωλογικές επιπτώσεις: Αν και δεν σχετίζονται άμεσα με τις καιρικές συνθήκες, ο Ουρανός στον 4ο οίκο θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα σεισμικό γεγονός (π.χ. σεισμό), το οποίο μπορεί να προηγηθεί ή να ακολουθηθεί από ασυνήθιστα καιρικά μοτίβα, όπως ισχυροί άνεμοι ή αλλαγές ατμοσφαιρικής πίεσης.

Ο Ζυγός, που κυβερνάται από την Αφροδίτη, συνδέεται με τις σχέσεις, την ισορροπία, την αρμονία, τη δικαιοσύνη φέρνει αυτά τα θέματα στο αποκορύφωμά τους, φωτίζοντας περιοχές όπου απαιτείται ισορροπία ή όπου οι σχέσεις (προσωπικές, κοινωνικές ή διπλωματικές) είναι εκτός ευθυγράμμισης. Στον 4ο οίκο του χάρτη της Ελλάδας, αυτή η πανσέληνος δίνει έμφαση στα συναισθηματικά θεμέλια του έθνους, το σπίτι, την οικογένεια, τη γη και την κληρονομιά. Η επιρροή του ροζ φεγγαριού εδώ μπορεί να φέρει μια συλλογική λαχτάρα για αρμονία σε αυτούς τους τομείς, ίσως μέσω πολιτιστικής ή οικογενειακής συμφιλίωσης ή εστίασης στον εξωραϊσμό της πατρίδας (π.χ. περιβαλλοντικές ή αρχιτεκτονικές πρωτοβουλίες).

Ο Ζεύς, ως υποθετικό σημείο στην εσωτερική αστρολογία, συχνά συμβολίζει τη θεϊκή εξουσία, τη δύναμη ή μια ανώτερη προοπτική (παρόμοια με τον Δία, το ρωμαϊκό ισοδύναμο του Δία). Η σύνοδός του με την πανσέληνο (εντός 1 μοίρας) ενισχύει το γεγονός με μια αίσθηση μεγαλείου ή θεϊκής παρέμβασης.

Η επιρροή του υποδηλώνει μια ισχυρή, σχεδόν μοιραία στιγμή όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να βιώσει ένα σημαντικό γεγονός που συνδέεται με τη δικαιοσύνη, την ισορροπία ή την εξουσία στις θεμελιώδεις δομές της. Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως κυβερνητική απόφαση, πολιτιστικό κίνημα ή συμβολική πράξη που αποκαθιστά την αρμονία στις ρίζες του έθνους.

Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την καινοτομία, την εξέγερση, τις ξαφνικές αλλαγές και την ελευθερία. Στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, ο Ουρανός στις 23 μοίρες του Ζυγού στον 4ο οίκο δείχνει μια εθνική τάση προς επαναστατικές αλλαγές στα θεμέλιά του - γη, σπίτι και παραδόσεις.

Το ροζ φεγγάρι σε σύνοδο με τον Ουρανό υποδηλώνει ένα ξαφνικό, απροσδόκητο γεγονός που διαταράσσει το status quo. Η επιρροή της Αφροδίτης μπορεί να μαλακώσει την τυπικά σκληρή ενέργεια του Ουρανού, οδηγώντας ενδεχομένως σε μια αλλαγή που είναι τόσο επαναστατική όσο και αρμονική - ίσως μια προοδευτική πολιτική για τη στέγαση, την αγροτική μεταρρύθμιση ή μια πολιτιστική αφύπνιση που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία.

Στον χάρτη της Ελλάδας, ο γενέθλιος Χείρωνας βρίσκεται επίσης στις 24 μοίρες του Κριού στον 10ο οίκο, οπότε αυτή η πανσέληνος ενεργοποιεί μια βαθιά εθνική πληγή που σχετίζεται με την ηγεσία και την εξουσία. Η επιρροή της πανσελήνου μπορεί να τονίσει την ανάγκη για θεραπεία στη δημόσια εικόνα της Ελλάδας, πιθανώς μέσω ενός ηγέτη ή κινήματος που δίνει προτεραιότητα στην αρμονία και την ισορροπία (Ζυγός) έναντι της εγωιστικής δράσης (Κριός).

Αυτή η αντίθεση υποδηλώνει μια δημόσια εκτίμηση ή κρίση, όπου τα συναισθηματικά θεμέλια του έθνους (4ος οίκος) έρχονται σε αντίθεση με την ηγεσία ή τη δημόσια εικόνα του (10ος οίκος). Η ενέργεια της Αφροδίτης μπορεί να ενθαρρύνει μια διπλωματική λύση, αλλά η παρουσία του Ουρανού και του Χείρωνα δείχνει ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ξαφνικές αλλαγές ή οδυνηρές αποκαλύψεις. Ωστόσο, η συμμετοχή του Ουρανού εισάγει επίσης τη δυνατότητα για σοκ ή διαταραχές, όπως ένα φυσικό γεγονός (π.χ. ένας σεισμός, δεδομένης της σύνδεσης του 4ου οίκου με τη γη η’ και την κτηματική περιουσία; Ισως θα δούμε) ή μια κοινωνική αναταραχή που αμφισβητεί τις παραδοσιακές δομές.

Δεδομένης της θέσης της πανσελήνου στον 4ο οίκο της Ελλάδας και των όψεων της, εδώ είναι μερικές πιθανές επιρροές:

Θεμελιώδεις αλλαγές (4ος οίκος):

Η πανσέληνος σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό στον 4ο οίκο υποδηλώνει ένα ξαφνικό γεγονός που επηρεάζει τη γη, το σπίτι ή την κληρονομιά της Ελλάδας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια αλλαγή πολιτικής (π.χ. στεγαστική μεταρρύθμιση, δικαιώματα γης), ένα πολιτιστικό κίνημα για την ανάκτηση ή τον επαναπροσδιορισμό της εθνικής ταυτότητας ή ένα φυσικό γεγονός όπως ένας σεισμός (ο Ουρανός στον 4ο οίκο συσχετίζεται συχνά με τη γεωλογική δραστηριότητα).

Η επιρροή της Αφροδίτης μπορεί να εκδηλωθεί ως επιθυμία να αποκατασταθεί η ισορροπία ή η ομορφιά σε αυτές τις περιοχές - ίσως μια κυβερνητική πρωτοβουλία για τη διατήρηση ιστορικών χώρων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ή την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Η αντίθεση στον Ήλιο και τον Χείρωνα στον 10ο οίκο δείχνει μια δημόσια κρίση ή αναμέτρηση, πιθανώς συνδεδεμένη με την ιστορία πολιτικής αστάθειας της Ελλάδας (π.χ. η χούντα του 1967-1974, η οποία έληξε λίγο πριν καθοριστεί αυτός ο χάρτης). Η επιρροή της πανσελήνου μπορεί να ενθαρρύνει μια διπλωματική ή θεραπευτική προσέγγιση σε αυτή την κρίση, αλλά η παρουσία του Χείρωνα υποδηλώνει ότι θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση πληγών του παρελθόντος!

Αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως αλλαγή ηγεσίας, δημόσιο σκάνδαλο ή εθνική συζήτηση που αμφισβητεί την εξουσία της κυβέρνησης, με την πανσέληνο να εμπνέει ένα ψήφισμα που δίνει προτεραιότητα στη δικαιοσύνη και την αρμονία.

Η διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο υποδηλώνει διαταραχές στις κοινωνικές δομές ή συμμαχίες της Ελλάδας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η πανσέληνος σε σύνοδο με τον Ουρανό στον 4ο οίκο, με θυελλώδεις όψεις, υποδηλώνει την πιθανότητα για δραματικές καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα γύρω στις 13 Απριλίου 2025 - πιθανώς καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους ή ακόμα και σεισμικό γεγονός.

Δεδομένου ότι η αντίθεση προς στον 10ο οίκο υποδηλώνει μια δημόσια κρίση, η διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο προσθέτει κοινωνική ένταση. Γενικά, εμπνέει την Ελλάδα να αναζητήσει την αρμονία εν μέσω αλλαγών, οδηγώντας ενδεχομένως σε μια μετασχηματιστική στιγμή στην εθνική της ιστορία.

Κίνα (Πεκίνο)

Η πανσέληνος, ο Δίας και η Δήμητρα αναδεικνύουν την εργασία, την υγεία και τα καθημερινά συστήματα. Για την Κίνα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια κορύφωση των ζητημάτων του εργατικού δυναμικού - εργοστασιακές συνθήκες, μισθολογικές διαφορές ή πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού - που φωτίζονται από την Πανσέληνο. Η Δήμητρα («ληστές που κρύβονται») υποδηλώνει κρυφή εκμετάλλευση ή έλλειψη πόρων (τρόφιμα, πρώτες ύλες), ενώ μπορεί να αντιπροσωπεύει την κρατική εξουσία που επιβάλλει τάξη ή αποκαλύπτει αλλαγές πολιτικής (π.χ. νέοι εργατικοί νόμοι). Ο Spica προσφέρει επιτυχία, αλλά ο Αρκτούρος προειδοποιεί για την υπέρβαση.

Ο Χείρωνας, υπονοεί όμως την καταπιεσμένη διαφωνία ή τις κρίσεις υγείας που αναβλύζουν - σκεφτείτε τις κληρονομιές του COVID ή τις αγροτικές αναταραχές που κρατούνται μυστικές. Το στελλιουμ του Κριού εδώ τροφοδοτεί μια ήρεμη εξέγερση η καταπνίγεται με κάθε μέσο, πιθανώς μέσα σε ιδρύματα (φυλακές, νοσοκομεία, σκλαβιά). Ο Πλούτωνας συνδέει τον κυβερνητικό έλεγχο με τους αγώνες πόρων και προτείνει μια αλλαγή στην εικόνα της ηγεσίας – αποστασίες ή δημόσιες ρωγμές στην πρόσοψη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Το στελλιουμ των Ιχθύων διαλύει την κοινωνική συνοχή ή τις συμμαχίες (π.χ. εντάσεις Belt and Road).

Η πανσέληνος θα μπορούσε να αποκαλύψει τη συστημική σήψη – καταπονημένοι και πλήρως ελεγχόμενοι πολίτες ή οικολογικό στέλεχος (Δήμητρα)—απηχώντας τα εργασιακά δεινά ή τις πληγές της Αποκάλυψης. Η μεταμόρφωση του Πλούτωνα τον 10ο φέρνει σοβαρούς τριγμούς, εξέγερση. Θα μπορούσε να είναι μια καινοτόμος κρατική λύση -εργασιακή μεταρρύθμιση με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη;- με τον Χείρωνα όμως να εκθέτει το κόστος της.

Η Κίνα αντιμετωπίζει μια δημόσια κρίση εργασίας ή υγείας - απεργίες εργαζομένων, έλλειψη τροφίμων. Η κρυφή διαφωνία και οι συμμαχίες σιγοβράζουν.

Ρωσία (Μόσχα)

Όπως και η Ελλάδα, η πανσέληνος, θα πλήξει σκληρά τους πόρους της Ρωσίας, προειδοποιώντας για οικονομική κλοπή ή έλλειψη – πτώση των εσόδων από πετρέλαιο / φυσικό αέριο, βαθύτερες κυρώσεις – ενώ η Πανσέληνος φωτίζει την οικονομική επιβίωση. Ο Spica υπόσχεται ανθεκτικότητα, αλλά ο Αρκτούρος ρισκάρει τολμηρά λάθη (π.χ. υπερτιμημένες εξαγωγές). Αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με τις αγορές σιτηρών ή ενέργειας, δεδομένης της σύνδεσης συγκομιδής της Δήμητρας. Ο Χείρωνας εκθέτει στο φως πληγές στον κοινό πλούτο – παγωμένα περιουσιακά στοιχεία, πολεμικά χρέη (Ουκρανία;) ή θνησιμότητα (κυριολεκτική ή οικονομική). Το στελλιουμ του Κριού εδώ υποδηλώνει επιθετικές κινήσεις για την ανάκτηση της εξουσίας, με τον Χείρωνα να θεραπεύεται μέσω της αντιπαράθεσης. Ο Πλούτωνας αντικατοπτρίζει την επανεφεύρεση της Ελλάδας, αλλά με την αυταρχική αιχμή της Ρωσίας; Στις 3° Υδροχόος, ο Πλούτωνας υπαινίσσεται την εγκατάλειψη της παλιάς πίστης - δημόσια ή ελίτ διαφωνία κατά του καθεστώτος του Πούτιν; Το στελλιουμ των Ιχθύων στον 7ο διαλύει συνεργασίες (Κίνα, BRICS;), ενισχύοντας την απομόνωση.

Η «αποκάλυψη» μοιάζει με υπολογισμό πόρων - κυρώσεις ή πολεμικό κόστος που αποκαλύπτονται ως μη βιώσιμα, απηχώντας την πείνα ή την οικονομική κατάρρευση. Ο Πλούτωνας μεταμορφώνει την εικόνα της Ρωσίας -η αδυναμία εκτίθεται- ενώ οι πληγές του Χείρωνα προκαλούν θανάσιμα διακυβεύματα (απώλειες πολέμου). Στην ουσία, μπορεί να έλθει στο φως, ως ένας απελπισμένος οικονομικός άξονας -η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων;- με κινδύνους αποτυχίας. Η Ρωσία παλεύει με μια κρίση ρευστότητας – οι πωλήσεις ενέργειας παραπαίουν, οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται – αντιμετωπίζεται με μια προκλητική πολιτική. Οι πληγές του πολέμου και οι ρωγμές της συμμαχίας (Ιχθείς) βαθαίνουν την αίσθηση της πολιορκίας, παραπαίοντας στην αποκαλυπτική ευθραυστότητα.

Συγκριτική Σύνθεση με Ευρώπη, ΗΠΑ, Ελλάδα

Κίνα: Εργασία και υγεία υπό έλεγχο – ο κρατικός έλεγχος σφίγγει πολύ περισσότερο, η φουντώνει υπογείως. Μια «μάστιγα» συστημικής πίεσης - υπερβολική εργασία ή έλλειψη (Δήμητρα) Δημοκρατίας και τροφής - καλυμμένη από την εξουσία ( Ζεύς), με τον Πλούτωνα να υπαινίσσεται μια αργή διάλυση της εξουσίας. Παραμένει απομονωμένη, αξιοποιώντας τον έλεγχο για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα, αλλά οι πληγές του Χείρωνα υποδηλώνουν αόρατες ρωγμές - λιγότερο αποκαλυπτικές, που σιγοβράζουν.

Ρωσία: Διακυβεύεται η οικονομική επιβίωση – οι πόροι λιγοστεύουν, η ταυτότητα μετατοπίζεται βίαια. Ένας «λιμός» πόρων (Δήμητρα) και «θάνατος» παλιών τρόπων (Χείρωνας) – η αποκάλυψη του Ζεύς ως έσχατη στάση, ο Πλούτωνας αναγκάζει μια βίαιη αναγέννηση. : Αισθάνεται έντονα την Πανσέληνο - οι οικονομικές και πολεμικές απώλειες ευθυγραμμίζονται με την αποκαλυπτική έλλειψη και κρίση, που εντείνεται από τον υπολογισμό του του Πλούτωνα.

Ευρώπη: Διπλωματική και συστημική – η ΕΕ αναλαμβάνει παγκόσμιους ρόλους, αντιμετωπίζει εσωτερική πίεση. Μια «σφραγίδα» διπλωματίας –η τάξη δοκιμάζεται, αλλα δεν σπάει. Διπλωματική και ιδεολογική, με οικονομικές αποχρώσεις – δοκιμασία για τη συνοχή της ΕΕ, αποκαλύψεις. Μια «σφραγίδα» ανοίγει στην εξωτερική πολιτική – εμπορικοί πόλεμοι ή συμφωνίες για το κλίμα που ξηλώνουν παλιές τάξεις.

ΗΠΑ: Τα θεσμικά μυστικά ξετυλίγονται – εργατικοί αγώνες, η εμπιστοσύνη διαβρώνεται. Ένα «θηρίο» κρυμμένης δύναμης πέφτει – αποκάλυψη εσωτερική, όχι υπαρξιακή. Μυστικοπαθής και θεσμική, με εργατική αναταραχή – εσωτερική κατάρρευση εκτεθειμένη, λαϊκή αντίδραση. Ένα «θηρίο» κρυμμένης δύναμης πέφτει – τα σκάνδαλα απηχούν την πτώση της Βαβυλώνας από την Αποκάλυψη.

Ελλάδα: Οικονομικός απόηχος της Ρωσίας, αλλά μικρότερης κλίμακας – το χρέος και η υπερηφάνεια ξαναγεννιούνται. Ένας «λιμός» ξαναγεννιέται – μικρότερος αλλά οδυνηρός. Οικονομική και υπαρξιακή , με πληγές χρέους – προσωπικά διακυβεύματα, αναγέννηση εθνικής ταυτότητας. Ένας «λιμός» πόρων (Δήμητρα) γεννά ανανέωση – ο φοίνικας του Πλούτωνα αναδύεται από τις στάχτες της λιτότητας.

ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ © 2025.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια